Onze praktijk

Onze praktijk is gevestigd naast Maatschap Fysiotherapeuten Bolsward aan de Franekerstraat.
Gerard Wierda
"Voorkomen is beter dan genezen"
Mijn naam is Gerard Wierda. Ik ben geboren in Bolsward en woon hier nog steeds met veel plezier. Mijn hobby`s zijn tennis, fietsen, kitesurfen en modelvliegen. Ben getrouwd en we hebben 3 kinderen.
In 1987 heb ik de opleiding Fysiotherapie afgerond in Leeuwarden. Sinds 1994 ben ik Manueel Therapeut en tijdens  mijn 30 jarige loopbaan heb ik verschillende scholingen gedaan waaronder  3 jaar Osteopathie in Antwerpen en FOI (functionele ostheopathie en integratie). Vanaf 1993 werk ik bij de Maatschap Fysiotherapeuten Bolsward.
De opleiding register podoloog heb ik afgerond. Als specialist op het gebied van bewegen zie ik heel veel mensen met verschillende klachten. De voeten zijn de basis van het lichaam waar we de hele dag op lopen en staan. Binnen de huidige fysiotherapie is hier naar mijn idee te weinig aandacht voor. Terwijl een verkeerde stand van de voeten grote gevolgen kan hebben voor de totale houding en beweging. Vandaar mijn interesse voor de Podologie. Ik denk daarbij steeds aan de slogan "als het fundament scheef staat, dan staat het dak ook scheef".
Door mijn opleiding voor register podoloog kijk ik nu nog meer naar het totale bewegingsplaatje van de mens en hoop hiermee de mensen nog beter te kunnen helpen en herhaling van klachten te voorkomen.