Onze praktijk

Onze praktijk is gevestigd naast Maatschap Fysiotherapeuten Bolsward aan de Franekerstraat. De praktijk is recent geopend, de podologen zijn ervaren specialisten.

Gerard Wierda
"Voorkomen is beter dan genezen"
Mijn naam is Gerard Wierda. Ik ben geboren in Bolsward en woon hier nog steeds met veel plezier. Mijn hobby`s zijn tennis, fietsen, kitesurfen en modelvliegen. Ben getrouwd en we hebben 3 kinderen.
In 1987 heb ik de opleiding Fysiotherapie afgerond in Leeuwarden. Sinds 1994 ben ik Manueel Therapeut en tijdens  mijn 30 jarige loopbaan heb ik verschillende scholingen gedaan waaronder  3 jaar Osteopathie in Antwerpen en FOI (functionele orthonomie en integratie). Vanaf 1993 werk ik bij de Maatschap Fysiotherapeuten Bolsward.
De opleiding register podoloog heb ik afgerond. Als specialist op het gebied van bewegen zie ik heel veel mensen met verschillende klachten. De voeten zijn de basis van het lichaam waar we de hele dag op lopen en staan. Binnen de huidige fysiotherapie is hier naar mijn idee te weinig aandacht voor. Terwijl een verkeerde stand van de voeten grote gevolgen kan hebben voor de totale houding en beweging. Vandaar mijn interesse voor de Podologie. Ik denk daarbij steeds aan de slogan "als het fundament scheef staat, dan staat het dak ook scheef".
Door mijn opleiding voor register podoloog kijk ik nu nog meer naar het totale bewegingsplaatje van de mens en hoop hiermee de mensen nog beter te kunnen helpen en herhaling van klachten te voorkomen.

Harrie Moerings
Na het afronden van de opleiding fysiotherapie ben ik in 1991 vertrokken naar Zwitserland om te werken als fysiotherapeut. In Zwitserland heb ik de bergen leren kennen, wandelen, mountainbiken en skiën. Tijdens mijn verblijf in Zwitserland ben ik regelmatig op en neer gereisd naar Nederland om de opleiding manuele therapie te volgen bij de SOMT in Amersfoort. In 1998 heb ik hiervoor mijn diploma behaald. Sinds 1999 woon en werk ik in Fryslân. Eerst al fysio- en manueeltherapeut en sinds 2015 ook als gediplomeerd registerpodoloog.
(Register) podoloog
In 2013 ben ik gestart met de opleiding tot (register) podoloog  en in 2015 heb ik het diploma behaald. Met het afronden van de opleiding tot registerpodoloog is mijn rugzak nog meer gevuld met kennis die ik kan gebruiken voor een complete behandeling van uw houding- en bewegingsklachten. Als (register) podoloog heb ik mijn praktijk in Berlikum.